Ripple, Trend Line dan Helah kotor Bears

0 140
Dalam kajian kes ini kami menggunakan data dagangan untuk 26 Julai, 2018

Tidak perlu mencari kaedah “rahsia” untuk analisis mata wang kripto. Secara umum, membeli dan menjual aset kripo sangat sedikit berbeza dari perdagangan forex.               

Inilah sebabnya mengapa sesiapa sahaja boleh berasa bebas menggunakan teknik analisis apabila menganalisis sebarang aset, sama ada Bitcoin atau Ripple. Masalahnya ialah, adakah pedagang mampu mentafsirkan keadaan semasa dengan sewajarnya?

Garis trend adalah alat analisis asas yang sering menunjukkan suasana pedagang. Fakta bahawa carta akan berbalik arah dari garis trend dua atau tiga kali tidak boleh lagi dinafikan, dan kita boleh mengharap reaksi itu berlaku lagi.

Dalam kes ini, garis itu dibentuk oleh dua puncak pada carta. Pembalikan ketiga tidak segera. Ingat bahawa sebarang gangguan dengan mekanisme ini adalah isyarat untuk diperhatikan. Sebaliknya, kita boleh mempertimbangkan semula dan mencari kedudukan terbaik. Anda dapat lihat dalam contoh berikut bahawa carta telah memecahkan garisan trend apabila harga aset kembali ke zon di bawah garisan. Apakah isyarat yang boleh kita lihat di sini?

Rupa-rupanya, bears telah menguasai pelarian palsu. Dalam situasi ini, sesiapa sahaja harus menyertai parti yang telah merancang perangkap ini.

Selepas membalikkan arah harga seterusnya pada arah aliran, kami menunggu sehingga harga kembali kepada penanda rujukan dan merekodkan transaksi yang berjaya.

 

Để lại một trả lời

Địa chỉ email của bạn sẽ không được công bố.